PROGRAM LEŽIŠČ

S proizvodnjo ležišč – vzmetnic smo se prvič srečali že v drugi polovici 60-ih let, podrobneje pa v 70–ih letih prejšnjega stoletja.

Ustanovitelj naše družbe je svoje dolgoletne izkušnje na področju izdelave kvalitetnih ležišč – vzmetnic pridobival med drugim tudi v Meblu – tedaj prvemu in največjemu proizvajalcu vzmetnic v bivši Jugoslaviji.

Podrobno smo se seznanili s tehnologijo, proizvodnimi procesi in materiali za izdelavo kvalitetnih ležišč – vzmetnic.

Že tedaj smo spoznali kako pomembno je, da človek spi mirno, zdravo in udobno. V spanju človek počiva, se regenerira in nabira novih moči za nove fizične in psihične obremenitve, ki so žal v življenju neizbežne.

Stalno spremljamo razvoj in novosti na področju tehnologije in materialov za izdelavo kvalitetnih ležišč. Usmeritev podjetja MGM je, da kupcu – trgu ponudimo kvalitetna ležišča pod blagovno znamko »MP MAXI POČITEK«, kjer dobro in zdravo spanje niso sanje.

RAZVOJ IN IZDELAVA KVALITETNIH LEŽIŠČ ZA DOBRO IN ZDRAVO SPANJE

Pri razvoju in izdelavi kvalitetnega in zdravega ležišča za dobro in zdravo spanje moramo obvezno upoštevati anatomijo človeka in elemente, ki so najbolj pomembni za človeški ustroj in življenjski obstoj, to pa so:

  • VODA
  • ZRAK – KISIK

Človeški organizem vsebuje 60–70 % vode (s starostjo se % zmanjšuje), ki jo človek večinoma izloči skozi kožo. Za življenjski obstoj pa potrebuje še zrak – kisik (je najpogostejši element v telesu in brez njega ni življenja), ki z dihanjem preko pljuč prehaja v kri in s tem prav v vsako celico človekovega organizma. Kisik je nujno potreben za odstranjevanje odpadnih snovi, ki nastanejo v telesu – celicah. Kisik stimulira čiščenje celic – zrači telo. Pomanjkanje kisika v telesu človeka je vzrok za večino bolezni.

Pri razvoju in nato izdelavi kvalitetnega in zdravega ležišča za dobro in zdravo spanje moramo obvezno razmišljati o problemu:

  • VODE – VLAGE V LEŽIŠČU IN
  • NA ZRAK – PREZRAČEVANJE LEŽIŠČA.

Med spanjem se v eni noči iz telesa izloči cca ¾ litra tekočine (preko 50 % skozi kožo). Ležalna blazina ležišča mora biti izdelana iz kvalitetnih materialov – polnil, ki vlago vpijajo vase, konstrukcija ležišča pa mora omogočiti maksimalen pretok in kroženje zraka v ležišču. Vlaga se tako odvaja iz ležalne blazine in ležišča. Pretok in kroženje zraka v ležišču zrači – čisti ležišče. Ležišče je zato stalno suho in zračno. Slab pretok in kroženje zraka v ležišču je vzrok skoraj vseh »bolezni« ležišča, kot so nastajanje kondenza, posledično plesni, parazitov in neprijetnih vonjav.

Narava bivanja od človeka zahteva vsakodnevno aktivnost s fizičnimi in psihičnimi – stresnimi obremenitvami.

Zato moramo maksimalno izkoristiti vsak trenutek, ko počivamo – spimo in si nabiramo novih moči za nove fizične in psihične obremenitve, da počivamo – spimo dobro, zdravo in udobno.

Razmišljati moramo o času, ki ga prespimo

Strokovnjaki priporočajo cca 8 ur spanja dnevno, kar pomeni, da človek z upoštevanjem priporočila prespi cca 1/3 življenja. V času spanja se telo regenerira in pridobiva no- vih moči za opravljanje svoje aktivne vloge.

Počivati – spati moramo dobro in zdravo na dobrem in zdravem ležišču.

Za nakup ležišča si moramo vzeti čas

Za nakup dobrega in zdravega ležišča za dobro in zdravo spanje si torej moramo vzeti čas. Največje zadovoljstvo bo, ko bomo pri uporabi izbrane- ga ležišča ugotovili, da nam povsem ustreza in omogoča »MAXI POČITEK«, kjer dobro in zdravo spanje niso sanje.

LASTNOSTI LEŽIŠČA ZA DOBRO IN ZDRAVO SPANJE

Ne obstaja ležišče, ki bi vsem enako nudilo dobro, udobno in zdravo spanje. Ne glede na vrsto – tip ležišča (bonell vzmeti, žepkaste vzmeti, pena, latex …) je pravo ležišče

za dobro, udobno in zdravo spanje tisto, ki zadovoljuje individualne zahteve po ustrezni opori – elastičnosti in občutku udobja. Ležišče za dobro in zdravo spanje mora imeti primerno velikost ležalne površine in primerno dolgo življenjsko dobo.

Opora – prožnost

Ležišče mora nuditi človeku dobro oporo v vseh stičnih točkah telesa z ležiščem. Ležalna površina se mora prilagajati oblikam telesa tako, da je hrbtenica pri ležanju – spanju vedno v pravilnem ravnem položaju – mišičje se sprosti in počiva. Če telo nima ustrezne opore je ležanje – spanje nemirno, pride do obračanja, ker telo v podzavesti išče primerno anatomsko oporo in ustreznejši položaj za spanje.

Udobje ležalne površine

Ni ležišča, ki bi vsem nudilo enak občutek udobja. Udobje je individualno čutenje. Nekdo se dobro počuti na mehkejši drugi na trši ležalni površini ležišča. Različne izvedbe polnil za OPORO – PROŽNOST ležišča (bonell vzmeti, žepkaste vzmeti, latex, pena …) in materiali z različnimi lastnostmi, ki se vgrajujejo v ležalno blazino, so omogočali razvoj in izdelavo veliko vrst ležišč z različnimi lastnostmi.

Vsak uporabnik lahko zase najde – izbere ležišče, ki mu daje občutek udobja, ki mu najbolj ustreza.

Velikost ležišča

Ležalna površina ležišča mora telesu omogočati svobodno in neovirano obračanje še posebej to velja pri spanju v dvoje. Oba partnerja morata imeti dovolj prostora, da bi se počutila udobno. Za določitev zadostne ležalne površine po širini se je treba vleči na hrbet in komolce razširiti v višini ramen. Če ležimo v dvoje, se komolca ne smeta dotikati. Primerna dolžina ležišča je cca 15–20 cm daljša od višine telesa. Program ležišč MP MAXI POČITEK obsega širok izbor standardnih in izven standardnih dimenzij ležišč tako, da lahko vsak zase najde pravo ležišče

MP MAXI POČITEK, kjer dobro in zdravo spanje niso sanje …

Uporabna doba ležišča

Uporabna doba ležišča je odvisna od kvalitete vgrajenih materialov, klimatske ustreznosti prostora, nosilne podlage (podovi) in vzdrževanja.

Življenjska doba se podaljša, če ležišče redno obračamo in zračimo. Nosilna podlaga – pod ležišča mora omogočati dobro podporo ležišču in maksimalno cirkulacijo zraka. Zavedati pa se moramo, da po določenem času ležišče telesu ne nudi več primerne opore, udobja in zdravega spanja. Priporočljiva uporabna doba ležišča je cca 6–7 let. S primernim vzdrževanjem (obračanje, zračenje) in uporabo nadvložkov se uporabna doba podaljša. Priporočljivo je, da po 7-ih – 8-ih letih uporabe začnemo razmišljati o zamenjavi ležišča z novim.

Obiščite nas v prodajno razstavnem salonu!

Vodovodna pot 15, Kromberk
5000 Nova Gorica

Vse pravice pridržane! © 2021 MGM pohištvo - Slovenia