Micro Memory SP

snemljiva preobleka / memory 3 cm

MICRO MEMORY S.P. je ležišče višjega kakovostnega nivoja z micro žepkastim vzmetenjem, MEMORY spominsko peno in snemljivo preobleko. Zadovoljuje vse tiste, ki imajo zelo visok kriterij glede higiene, zdravega spanja in prijetno mehkega udobja.

VISCO ELASTIČNA – MEMORY PENA – PENA S SPOMINOM

MEMORY peno so razvili v sredini 60-ih let v raziskovalnem centru AMES v okviru NASE s ciljem ugodno porazdeliti G-si-lo med vzleti in pristanki ter zagotoviti dobro sedenje in le- žanje med dolgimi poleti v vesolje. MEMORY pena je zelo gosta in termo aktivna. Reagira na pritisk in temperaturo te- lesa tako, da se počasi oblikuje točno po obliki telesa, zadrži obliko (spomin) in se po prenehanju obremenitve počasi vrača v prvotno stanje. Pri višji temperaturi reagira hitreje. Teža telesa se na ležalni površini enakomerno porazdeli, pritisk na telo se zmanjša. Vse to izboljšuje cirkulacijo in zmanjšuje pritisk na hrbtenico. MEMORY pena je zelo obstojna in odporna na razvoj bakterij in pršic. Pri ležanju na ležalni površini iz MEMORY pene so točkovno podprti prav vsi deli telesa, zato imamo zelo prijeten občutek mehkega udobja. Hrbtenica je stalno v pravilno ravnem položaju, zato je spanje mirno, udobno, brez odvečnega obračanja zaradi bolečin v hrbtenici.

»MICROPOCKET« ŽEPKASTE VZMETI

Žepkaste vzmeti so izdelane iz kaljene žice različnih pre- merov (ø 1,3, 1,6, 1,8 mm) zato ima žepkasta vzmet dolgo življenjsko dobo. Vsaka vzmet je samostojno vložena v vrečko – žepek iz netkanega tekstila in med seboj niso povezana. Na pritisk reagira samo obremenjena vzmet. Ostale vzmeti so v mirovanju. Micro – žepkaste vzmeti so manjšega premera od običajnih, ravnih vertikalnih linij s povečanim številom navojev, kar vzmeti daje večjo elastičnost in prilagodljivost.

ŽEPKASTO »MICROPOCKET« JEDRO

Žepkasto jedro je izdelano iz velikega števila vzmeti sa- mostojno vloženih v vrečke – žepke, ki med seboj niso  povezani. V primerjavi s standardnim žepkastim jedrom ima MICROPOCKET jedro več kot podvojeno število vzmeti na isti površini. Zato se več kot podvoji število stičnih točk vzmetenja s telesom. Micropocket žepkasto jedro se anatomsko prilagaja oblikam telesa in ga povsem objame. Vzmeti so bolj prilagodljive, elastične in dajejo prijeten občutek mehkega udobja. Vsa micropocket žepkasta jedra iz programa MP MAXI POČITEK so 7 conska (mehkejše trše cone), kar pomeni, da je ležalna površina razdeljena v 7 con trdote. Na izbočenih težjih delih telesa so na ležalni površini razporejene trše cone, na ostalih delih pa mehkejše cone.

BOX IZVEDBA

Pas profilirane pene na obodu utrdi – ojača jedro na robovih in skupaj z mehko iglano vato položeno na žepkasto jedro zapira jedro v BOX škatlo. Ležišča v BOX izvedbi so kompaktna, ravnih linij in običajno debelejša.

Obiščite nas v prodajno razstavnem salonu!

Vodovodna pot 15, Kromberk
5000 Nova Gorica

Vse pravice pridržane! © 2021 MGM pohištvo - Slovenia