Condor BOX Latex

zimsko letna stran

CONDOR BOX LATEX – je ortopedska vzmetnica z zimsko letno stranjo. Ležalna blazina je prijetno mehka, udobna in zračna. Latex plošča dodatno omehča ležalno površino in se prilagaja oblikam telesa. CONDOR BOX LATEX je vzmetnica za vsestransko uporabo. Predvsem pa zadovoljuje vse tiste,  ki imajo radi tršo ortopedsko podlago – oporo in mehko udobno ležalno površino ter visoke zahteve glede udobja in zdravega spanja.

LEŽIŠČA IZ LATEXA

LATEX pridobimo iz drevesa kavčukovec. Če deblo zarežemo začne iz njega teči mlečno bela tekočina latex. Za izdelavo ležišč se čistemu latexu dodaja sintetični latex. Iz tako pridobljene mešanice se izdelujejo kvalitetna ležišča z dolgo življenjsko dobo.

Latex je ekološki material z antialergijskimi in antibakterijskimi lastnostmi. Pri izdelavi ležišč MP – MAXI POČITEK se uporabljajo 7 conska pol- nila iz latexa. To pomeni, da je ležalna površina razdeljena na 7 con trdote. Na delih ležišča, ki so bolj obremenjeni so trše cone, na manj obreme- njenih pa mehkejše cone. Mehkejše in trše cone

ležalne površine dosežemo s kombinacijo različ- nih premerov in števila lukenj v latex polnilu. Na ta način dobimo polnila različnih prožnosti – trša – mehkejša. Zaradi dobrega pretoka zraka je latex polnilo stalno suho in ni pogojev za pojav plesni in neprijetnih vonjav.

Latex polnilo je zračno, suho in udobno. Telesu se povsem prilagaja in mu daje dobro anatomsko oporo. Zato je hrbtenica stalno v pravilno ravnem položaju. Telo se opusti, sprosti, počiva. Spanje  je mirno brez odvečnega obračanja. Zbujamo se spočiti in zbrani.

KLASIČNO »BONELL« VZMETENJE V BOX IZVEDBI

Žično jedro je izdelano iz klasičnih »bonell« vzmeti. Vzmeti so izdelane iz kaljene žice različnih premerov (ø 2,0, 2,2, 2,4 mm) zato ima »bonell« žično jedro dolgo življenjsko dobo. Navoj vzmeti je manjšega preme- ra proti sredini in večjega premera na konceh. Vzmeti so med seboj povezane s spiralno žico v žično jedro. Zato se obremenitve porazdelijo po celotni ležalni površini.

Žično jedro »bonell« v BOX izvedbi vsebuje pri dim. 200 x 90 184 vzmeti (23 vrst po 8 vzmeti) oziroma 225 vzmeti (25 vrst po 9 vzmeti). S kombinacijo števila in višine vzmeti, premera glav in debeline žice (ø 2,0, 2,2, 2,4 mm) tudi pri vzmetnicah z »bonell« žičnim jedrom dosežemo trša, srednje trda in mehkejša vzmetenja.

Pas trde profilirane pene na obodu skupaj s trdo iglano vato na ležalni površini zapira jedro v BOX škatlo. Profilirana pena na obodu utrdi – ojača vzmeti na robovih in preprečuje pretirano posedanje perifernih vzmeti. S tem je odpravljen neprijeten občutek drsenja proti robu ležalne površine, ki se običajno pojavlja med spanjem.

Prva obloga na žičnem jedru je trdo iglana vata, ki vzmeti dodatno poveže na ležalni površini in jedro izolira od ostalih polnil ležalne površine.

Vzmetnice v BOX izvedbi so kompaktne, po navadi debelejše in ravnih linij.

Materiali ležalne blazine so reliefno prešiti na blago preobleke v fiksno, udobno ležalno blazino.

Z vgrajevanjem različnih polnil (volna, vata, antialergijsko polnilo Termofil, PN – HR pena, latex plošče …), ki se med seboj razlikujejo po trdoti, nanosih, elastičnostih …, dobimo kvalitetna in udobna ležišča z  različnimi karakteristikami.

Obiščite nas v prodajno razstavnem salonu!

Vodovodna pot 15, Kromberk
5000 Nova Gorica

Vse pravice pridržane! © 2021 MGM pohištvo - Slovenia