ECO Memory SP

snemljiva prevleka, memory 3 cm

Vzmetnica je namenjena vsem tistim, ki imajo visok kriterij glede dobrega in zdravega spanja. Zadovoljuje vse tiste, ki želijo dobro in zdravo spati na higienski, prijetno mehki in udobni ležalni površini.

VISCO ELASTIČNA – MEMORY PENA – PENA S SPOMINOM

MEMORY peno so razvili v sredini 60-ih let v raziskovalnem centru AMES v okviru NASE s ciljem ugodno porazdeliti G-si-lo med vzleti in pristanki ter zagotoviti dobro sedenje in le- žanje med dolgimi poleti v vesolje. MEMORY pena je zelo gosta in termo aktivna. Reagira na pritisk in temperaturo te- lesa tako, da se počasi oblikuje točno po obliki telesa, zadrži obliko (spomin) in se po prenehanju obremenitve počasi vrača v prvotno stanje. Pri višji temperaturi reagira hitreje. Teža telesa se na ležalni površini enakomerno porazdeli, pritisk na telo se zmanjša. Vse to izboljšuje cirkulacijo in zmanjšuje pritisk na hrbtenico. MEMORY pena je zelo obstojna in odporna na razvoj bakterij in pršic. Pri ležanju na ležalni površini iz MEMORY pene so točkovno podprti prav vsi deli telesa, zato imamo zelo prijeten občutek mehkega udobja. Hrbtenica je stalno v pravilno ravnem položaju, zato je spanje mirno, udobno, brez odvečnega obračanja zaradi bolečin v hrbtenici.

ŽEPKASTE VZMETI

Žepkaste vzmeti so izdelane iz kaljene žice različnih premerov (ø 1,6, 1,8, 2,0 mm) z dolgo življenjsko dobo.

Vsaka vzmet v žepkastem jedru je samostojno vložena v žepek iz netkanega tekstila, ki med seboj niso povezani. Na pritisk reagira samo obremenjena vzmet. Na ostale vzmeti se obremenitve ne prenašajo.

ŽEPKASTO JEDRO

Žepkasto jedro je izdelano iz velikega števila vzmeti samostojno vloženih v vrečke – žepke, ki med seboj niso povezane.

Pri ležanju na ležišču z žepkastim jedrom se ležalna površina podaja samo na mestih, kjer je obremenjena. Neobremenjena površina je v mirovanju. To je zelo važno, ko spimo v dvoje. Pri obračanju – premikanju enega od par- tnerjev se obremenitve ne prenašajo na ležalno površino drugega. Žepkasto jedro daje telesu zelo dobro oporo. Med spanjem – ležanjem se povsem prilagaja oblikam telesa in ga točkovno podpre.

S kombinacijo višine in števila vzmeti v jedru, premera  glav vzmeti in debeline žice, dobimo trše, srednje trde in mehkejše ležalne opore.

Vsa ležišča MP MAXI POČITEK z žepkastim vzmetenjem so 7 conska (mehkejše – trše cone). To pomeni, da je ležalna površina razdeljena v 7 con trdote. Na izbočenih, težjih delih telesa so na ležalni površini razporejene trše cone, na ostalih delih pa mehkejše cone.

BOX IZVEDBA

Pas profilirane pene na obodu ojača – utrdi jedro na robovih in skupaj z iglano vato položeno na žepkasto jedro zapira jedro v BOX ŠKATLO. Pas profilirane pene na obodu preprečuje pretirano pogrezanje vzmeti na robovih. S tem je med spanjem odpravljen neprijeten občutek drsenja proti robu ležišča. Ležišča v BOX izvedbi so na robovih kompaktna, ravnih linij in običajno debelejša.

Obiščite nas v prodajno razstavnem salonu!

Vodovodna pot 15, Kromberk
5000 Nova Gorica

Vse pravice pridržane! © 2021 MGM pohištvo - Slovenia